Menu

Uudistettu talvipinnaralli 2019

Rallin 2019 tulos

Erä-Jormat: Timo Filipoff, Petri Sallinen ja Eelis Rissanen veivät voiton kisassa 36 pisteellä. Lajeja he havaitsivat 38, mutta ajetut kilometrit miinustivat kaksi pistettä.
Koko tuloksen löydät alla löytyvästä taulukosta.

Rallin säännöt

Talvipinnaralli kisataan 30.11.2019 klo 7.00-16.00 uusin ilmastoystävällisemmin säännöin. Kaikki kilpailevat nyt samassa sarjassa ja pisteiden laskussa sakotetaan autoilluista kilometreistä. Edes sähkäauto ei tuo kompensaatiota :) Koko kirkas marraskuun viimeinen päivä kannattaa nyt käyttää lintujen parissa ulkoiluun. 
Katso ilmoittautumisohjeet ja säännöt alla löytyvästä tiedostosta. Tervetuloa mukaan Kuikan 31. Talvipinnaralliin!

Lue lisää ...

Syystaesto 2019

Syystaeston tulokset 2019

Alkusyksyn lintumaailmaa katseltiin mitä parhaimmassa säässä. Kärkikaksikolla oli jälleen tiukka kisa, mutta voittaja erottui sentään kolmella lajilla.

1. Great Tit Watchers (GTW): Tuusniemi, Koivulahti 54 (parhaimmat lapinkirvinen, pohjansirkku)
Timo Filipoff, Mikko Pärssinen ja Eelis Rissanen

 2. Sakki: Lapinlahti Linnansalmi, Lastun pihapiiri 51 (mehiläishaukka, harmaasieppo)
Jaakko Kettunen, Juha Koponen, Lassi Lähdesmäki, Riitta Rajala, Jarmo Ukkonen

3. Nilsiän kylä: Kuopio, Nilsiä, Nilsiänlahti 42 (pohjansirkku)
Pertti Hartikainen ja Juha Väätäinen

4. Vanhat varikset: Sonkajärvi Kotaharjun torni 35 (mehiläishaukka, tilhi)
Kari Bovellan, Kai Jäderholm Jouko Pulkka, Jarmo Yliluoma

5. Varkauden luonnonystävät: Varkaus, Lehtoniemi, Kärki 34 (tukkasotka, sääksi)
Timo Immonen, Allan Nyyssönen ja Liisa Tolvanen

6. Laituri: Kaavi, Luikonniemi, Kuminlahti 32
Eini ja Pertti Räsänen

7. Tuplavääntö: Suonenjoki, Iisvesi, Jauholahti 30 (nuolihaukka, sääksi)
Pekka Savolainen ja Ari Tossavainen

8. Toiveikkaat: Tervo Kopola pihamaa 23 (kuikka, tuulihaukka)
Tuula ja Virpi Vanamo

 

Lue lisää ...

Taesto 2019

Taeston säännöt 2019

Kisa käydään 4.5. klo 5-13 valtakunnallisen Tornien taiston yhteydessä.

1. Joukkueen pienin koko on kaksi henkilöä.
2. Kilpailualueena on joukkueen ilmoittama lintutorni. Taestoon käy myös muu sopivaksi katsottu tarkkailupaikka, havainnointialue enintään 8x8 m. Havaitut lajit voidaan laskea vain tornilta tai kisa-alueelta.
3. Lintulajien määrittäminen: Vähintään kahden joukkueen jäsenistä on havaittava ja tunnistettava laji, jotta se voidaan laskea. Lajien lisäksi hyväksytään muut poissulkevat sp-lajit (esim. käpylintulaji, jos muita käpylintuja ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Joukkueen ulkopuolista apua lintujen etsimisessä saa käyttää vapaasti. Houkuttimia (nauhureita, pillejä) ei saa käyttää.

Vinkki joukkueille: Kirjoittakaa ja numeroikaa havaitut lajit kartongille, jotta torneilla käyvä yleisö voi seurata, missä ollaan menossa. Samalla pysyy omakin kirjanpito kunnossa."Ruksilistan" voi tulostaa mukaan kohdasta Materiaalit Tornien taiston sivuilta.

Ilmoittautumien ja tuloksen ilmoittaminen:
Taestoon ilmoittaudutaan 3.5. klo 18 mennessä Eelis Rissaselle, 050 569 9091, eelisri67(at)gmail.com tai Kuikkalistalle otsikolla Taestoon.

Mainitse tornin tai muun paikan nimi, osallistuvat kisaajat sekä joukkueen nimi, jos sellaisen keksii. Etukäteisilmoittautumista Taestoon toivotaan, mutta kisassa mukana olemiseen riittää pelkkä tuloksen ilmoittaminen ajoissa taestelon jälkeen. Ilmoittaudu myös Taestoon, vaikka olisit jo ilmoittautunut valtakunnalliseen Tornien taistoon!

Huomatkaa, että tornien varauksessa valtakunnallinen ilmoittautuminen on etusijalla, joten varaustilanne kannattaa ainakin tarkistaa BirdLifen sivuilta tai ilmoittautua siihen kisaan mukaan. Taestoon osallistuvista joukkueista ja paikoista tiedotetaan pari kertaa ennen kisaa, jotta voi seurata, missä olisi vielä paikka vapaana. Tarkista tilanne Tornien taiston sivulta.

Taesto-joukkueen tulos lähetetään Eelikselle välittömästi kisan jälkeen (klo 17 mennessä) .

Mainitse viestissä tornin nimi, lajimäärä, pari parasta lajia ja tornilla käyneiden vierailijoiden määrä.

Taeston voittaja ja koko tulos julkaistaan näillä sivuilla kisapäivänä n. klo 19.

Rentoa kisaa kaikille!

Lue lisää ...

Talvipinnaralli 2018

Vuorossa on Lintuyhdistys Kuikan 30. Talvipinnaralli! Tervetuloa mukaan!

Kilpailuaika on 1.12.2018 klo 07.00-16.00.
 
Sarjat:
Kisassa on kaksi sarjaa, Ekosarja ja Perussarja, joissa sijoitukset ratkaistaan ja palkinnot jaetaan erikseen. Palkintona on Kuikan putkihuivi. Joukkuekoko on perussarjassa 2 – 4 henkilöä, Ekosarjassa joukkuekoko on 1 - 4 henkilöä. Ekosarjassa saa liikkua vain lihasvoimin ja julkisin kulkuneuvoin.  Joukkueiden on ilmoittauduttava viimeistään 29.11. klo 20 mennessä joko Kuikkalistalle (kuikkalista(at)googlegroups.com) tai Asta Lähdesmäelle, astalahdesmaki(at)gmail.com tai tekstiviestinä (myös WhatsApp käytössä) 050 5623935. Ilmoittakaa kummassa sarjassa kilpailette sekä joukkueen nimi ja sen kaikki jäsenet.

Voit ilmoittautua myös ilman joukkuetta kisaan, kisavastaavat järjestävät tarvittaessa myös joukkueita. Ilmoittaudu siinä tapauksessa hyvissä ajoin.

Säännöt löytyvät tiedostosta.

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte