Taesto 2018

Taeston säännöt 2018

Kisa käydään 5.5. klo 5-13 valtakunnallisen Tornien taiston yhteydessä.

1. Joukkueen pienin koko on kaksi henkilöä.
2. Kilpailualueena on joukkueen ilmoittama lintutorni. Taestoon käy myös muu sopivaksi katsottu tarkkailupaikka, havainnointialue enintään 8x8 m. Havaitut lajit voidaan laskea vain tornilta tai kisa-alueelta.
3. Lintulajien määrittäminen: Vähintään kahden joukkueen jäsenistä on havaittava ja tunnistettava laji, jotta se voidaan laskea. Lajien lisäksi hyväksytään muut poissulkevat sp-lajit (esim. käpylintulaji, jos muita käpylintuja ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Joukkueen ulkopuolista apua lintujen etsimisessä saa käyttää vapaasti. Houkuttimia (nauhureita, pillejä) ei saa käyttää.

Vinkki joukkueille: Kirjoittakaa ja numeroikaa havaitut lajit kartongille, jotta torneilla käyvä yleisö voi seurata, missä ollaan menossa. Samalla pysyy omakin kirjanpito kunnossa."Ruksilistan" voi tulostaa mukaan kohdasta Materiaalit Tornien taiston sivuilta.

Ilmoittautumien ja tuloksen ilmoittaminen:
Taestoon ilmoittaudutaan Kuikan kotisivujen palautelomakkeella tai Kuikkalistalle otsikolla Taestoon.

Mainitse tornin tai muun paikan nimi, osallistuvat kisaajat sekä joukkueen nimi, jos sellaisen keksii. Etukäteisilmoittautumista Taestoon toivotaan, mutta kisassa mukana olemiseen riittää pelkkä tuloksen ilmoittaminen ajoissa taestelon jälkeen.

Huomatkaa, että tornien varauksessa valtakunnallinen ilmoittautuminen on etusijalla, joten varaustilanne kannattaa ainakin tarkistaa BirdLifen sivuilta tai ilmoittautua siihen kisaan mukaan. Taestoon osallistuvista joukkueista ja paikoista tiedotetaan pari kertaa ennen kisaa, jotta voi seurata, missä olisi vielä paikka vapaana. Tarkista tilanne Tornien taiston sivulta.

Taesto-joukkueen tulos lähetetään LIISA TOLVASELLE tekstiviestillä 040 586 0790 tai sähköpostilla: liisa.tolvanen(at)kolumbus.fi välittömästi kisan jälkeen (klo 17 mennessä) .

Mainitse viestissä tornin nimi, lajimäärä, pari parasta lajia ja tornilla käyneiden vierailijoiden määrä.

Taeston voittaja ja koko tulos julkaistaan näillä sivuilla kisapäivänä n. klo 19.

Rentoa kisaa kaikille!

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Talvipinnarallin 2017 tulos