Menu

Syyskokous ja Jari Peltomäki Kuopion kirjastolla 16.11.2018

Lintuyhdistys Kuikan sääntömääräinen syyskokous pidetään Kuopion pääkirjaston luentosalissa pe 16.11.2018 klo 17. Osoite Maaherrankatu 12.
 
Kokouksen jälkeen klo 18 saamme pitkästä aikaa vieraaksemme lintukuvaaja Jari Peltomäen.

Linnut linssiluteina – lintukuvaaja uuden äärellä

Jari Peltomäki

Jari on kuvannut lintuja 40 vuotta ja siitä viimeiset parikymmentä vuotta tehnyt sitä ammatikseen. Tule katsomaan ja kuulemaan Olympus –visionäärin näkemyksiä siitä mihin suuntaan lintukuvaus ja kuvaustekniikka ovat menossa. Luvassa vauhdikkaita kertomuksia ja parhaita lintukuvia vuosien varrelta!

Jari Peltomäki, Professional Wildlife Photographer, Olympus Visionary Photographer

http://finnature.fi/

http://jaripeltomaki.com/

Follow us on Facebook:

https://www.facebook.com/JariPeltomakiWildlifePhotography

https://www.facebook.com/finnature

Follow us on Instagram:

https://www.instagram.com/jari_peltomaki

https://www.instagram.com/finnature_official/

Lue lisää ...

SyysTaeston 2018 tulos

Kisan voitti tänä syksynä Riistaveden Keskimmäisen tornilla tuulta pitänyt joukkue Great Tit Watchers lajimäärällä 44. Joukkueeseen kuuluivat Timo Filipoff, Mikko Pärssinen ja Eelis Rissanen.

Voimakkaassaa etelätuulessa käydyn kisan kulkua luonnehti hyvin Markku Ukkosen lausunto: "Harvoinpa on tullut seisottua tähän aikaan vuodesta Siltasalmessa 4 h tämän päivän kaltaisessa  lintutyhjyydessä, kun kisan ainoiden viiden räkätin ja kolmen peipon havaitsemistakin piti odotella kisan viimeisen tunnin puolelle!"

Lue lisää ...

Viikonlopun 22. -23.9.2018 tapahtumat

22.9. SyysTaesto klo7:00-13:00. Joukkueen pienin koko on kaksi henkilöä. Kilpailualueena on joukkueen ilmoittama lintutorni. Taestoon käy myös muu sopivaksi katsottu tarkkailupaikka, havainnointialue enintään 100m säteellä tornista tai tarkkailupaikasta. Havaitut lajit voidaan laskea vain tornilta tai havainnointialueelta.  IlmoittauduLiisalle sähköpostilla viimeistään 22.9.klo 6: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tarkemmin kisasivuilla.

MUKANA ON JO KAHDEKSAN JOUKKUETTA! Torneista varattu Raasio, Riistaveden Keskimmäinen ja Varkauden Ruokojärvi, joten vapaita paikkoja riitttää!

23.9. Syysmuuton seurantaa klo 9:00-12:00 Varkauden Ruokojärven lintutornilla yhteistyössä Varkauden Luonnonystävien kanssa. Tied. Liisa Tolvanen, 040 586 0790

23.9. Puutossalmi Open, muutonseurantaa Puutossalmen lossin aallonmurtajalla klo 9-12. Oppaana Juha Koponen, 050 67854

Lue lisää ...

Viikonlopun 15.-16.9. tapahtumat

15.9. Opastusta Riistaveden Keskimmäisen tornilla klo 10-13. Oppaina Eini ja Pertti Räsänen, p. 040 7645458.

16.9. Linturetki Lapinlahdella. Lähtö kimppakyydein Lapinlahden kirjaston p-paikalta klo 10. Retki kestää n. 3 tuntia, eväät mukaan! Sadesäällä retki perutaan, kysy Asta Lähdesmäki, 050 5623935.

Lue lisää ...

Merikotkan ensipesintä Pohjois-Savossa

Rengastajat Tapio Osala ja Pekka Peura olivat heinäkuun alkupuolella tarkastamassa sääksien pesiä, kun he huomasivat aikuisen valkopyrstöisen merikotkan liitelevän Nilakka-järven yllä.

Pesä löytyi saaren isosta männystä noin 25 metrin korkeudelta. Siellä oli yksi poikanen, joka oli lähes lähtövalmis lentoon. Pesä näytti jo aiemmin rakennetulta, luultavasti kotkapari oli rakentanut sen jo viime kesänä.

Merikotkan pesintää on jo odotettu Pohjois-Savoon, sillä laji on vähitellen levittäytynyt sisämaan suurille järville.

Lue lisää ...

Poikaset ovat haastavia tunnistaa

Pihaan voi tähän aikaan tupsahtaa pikkulinnun poikanen, joka kokeneenkin harrastajan voi olla vaikea tunnistaa. Kuvan poikanen tuo ensin mieleen harmaasiepon, mutta kyseessä on kuitenkin kirjosieppo, joka on pesäpöntöstä lennähtänyt keinumaan.

Lintukirjoissa pikkulintujen poikas- ja nuoruuspukukuvia on vähän, kuvia kannattaakin hakea internetistä, kunhan valitsee luotettavan lintukuvasivuston.

Lue lisää ...

Allekirjoita kansalaisaloite "Avohakkuut historiaan"

Yhteisten metsiemme puolesta!

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite antaa suomalaisille tilaisuuden vaatia avohakkuista luopumista valtion metsissä.

Viime vuonna Suomessa hakattiin enemmän metsää kuin koskaan ennen. Avohakkuut tuhoavat maiseman ja hävittävät tuhansien metsälajien kodit. Aiemmin tavalliset lajit, kuten hömötiainen ja töyhtötiainen ovat nyt uhanalaisia. Mustikkaa kasvaa huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Kansalaisaloitteen ovat tehneet BirdLife, Luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Luonto-Liitto ja Natur och Miljö

Tietoa aloitteesta!

Käy allekirjoittamassa aloite!

 

Tilanne nyt

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte