Menu

FotoFennican Pop-Up la 2.2.

FotoFennican Pop-Up lauantaina 2.2.2019 Hotelli Rauhalahdessa Kuopiossa (Katiskaniementie 8). Pop-Up on osana Rengastuskokousta. Paikkana toimii auditorion aula klo 12-18.

FotoFennica Oy on kiikareihin ja kaukoputkiin ja niiden lisätarvikkeisiin erikoistunut liike. Tervetuloa muutkin kuin rengastajat!

 

Mikko Kataja

FotoFennica Oy

Itämerenkatu 16, 00180 Helsinki

gsm 040 5267827

Lue lisää ...

Uusin BirdLifen lintutilanne

Vilskettä ruokintapaikoilla

Talvi on saanut otteen koko maasta, ja linnut ovat keskittyneet sinne, missä on ruokaa tarjolla. Hyvillä ruokintapaikoilla on nyt parhaimmillaan melkoinen vilske. Runsaan viikon kuluttua saadaan hyvä läpileikkaus ruokintapaikkojen linnustosta, kun talvilintuja tarkkaillaan Pihabongaus-tapahtumassa viikonloppuna 26.–27.1.

Pohjois-Savossa ruokinnoilla on monin paikoin havaittu harmaapäätikkoja, Pihabongauksen yhteydessä niistä saadaan varmaankin komea lukema. Mustarastaita on tänä talvena erittäin vähän, parissa pihassa sentään. Kaksi kuukkelia on hyörinyt perinteisellä paikalla Tuusniemellä.

Lue BirdLife Suomen lintutilanne kokonaisuudessaan.

Lue lisää ...

Pihabongaus 26.-27.1.2019

Pihabongaus on hauskaa, helppoa, hyödyllistä, ja siihen kuluu vain tunti!

BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.

Pihabongaus on järjestetty vuodesta 2006. Tapahtumaan osallistuu vuosittain yli 20 000 ihmistä lähes 15 000 paikassa ympäri maan.

Lisää Pihabongauksesta:

Lue lisää ...

Liittymis- ja palautelomake eivät toimi

Valitettavasti liittymis- ja palautelomakkeissa on toimintahäiriö. Jos olet yrittänyt ottaa tai haluat ottaa yhteyttä, käytäthän toistaiseksi sähköpostia:

hallitus(at)lintuyhdistyskuikka tai jasensihteeri(at)lintuyhdistyskuikka

Pahoittelemme häirötä.

Lue lisää ...

Lintutilanne BirdLifen sivuilla

Lintujärjestö BirdLife Suomi, lintuyhdistysten yhteinen puulaaki, julkaisee joka toinen viikko valtakunnallisen lintutilannekatsauksen.

Pohjois-Savossa on tavallisempien talvilintujen lisäksi nähty eri puolilla muutamia merikotkia ja Varkauden sulissa on puljannut pilkkasiipi. Peippoja on jonkin verran talvehtinut ruokinnoilla, mm. Maaningalla kahdeksan kappaletta. Pyrstötiaisia on liikkunut edelleen ja tiklejä on nähty Iisalmessakin. Myös pikku- ja valkoselkätikkoja on ollut pihan läskien kimpussa viime talvia enemmän. Vaelluksen jälkeen nilsiäläiseen pihaan on jäänyt lapintiainen, joka on saanut myös bongareita liikkeelle.

Havainnot kootaan Tiira-palvelun kautta, ilmoita sinäkin omasi!

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte