Menu

Liity jäseneksi

Retkiä, julkaisuja, lintuiltoja, uusia ystäviä – luontoelämyksiä ympäri vuoden

Lintuja voi seurata muutenkin, mutta Kuikan jäsenenä saat linnuista, niiden suojelusta ja lintuharrastuksesta lisää tietoa. Samalla tuet jäsenmaksullasi suojelutyötä ja yhdistyksen tiedonvälitystä linnuista ja harrastuksesta - esimerkiksi havaintojärjestelmä Tiiraa ja näitä kotisivuja. 
Jäsenmaksullasi saat yhdistyksen Siivekäs-lehden kerran vuodessa, BirdLife-lehden kolme kertaa vuodessa ja KLYY-tiedotteen 1 -2 kertaa vuodessa. Viime mainittu on Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen julkaisu, sillä Lintuyhdistys Kuikka toimii sen lintujaostona. Näistä ja muista jäsenyysasioista voit lukea lisää liittymissivulta. Liity heti alkuvuodesta, niin saat kaikki vuoden lehdet ja jäsenedut!  Kuikassa oli vuoden 2018 lopussa 367 jäsentä.

Lintuyhdistys Kuikka toivottaa kaikki tervetulleiksi antoisan harrastuksen pariin!
Valitettavasti uuden liittymislomakkeen teossa on ongelmia, joten toimi liittyessäsi näin: Katso oheisesta tiedostosta, mitä tietoja tarvitaan ja ilmoita ne sähköpostitse osoitteeseen
jasensihteeri(at)lintuyhdistyskuikka.net. Korvaa at @-merkillä. Pane viestin otsikoksi Jäseneksi liittyminen.
Tai: Tallenna tiedosto omalle koneelle, täytä se, tallenna tiedot ja lähetä tiedosto liitteenä em. osoitteeseen otsikolla Jäseneksi liittyminen.

Lue lisää ...

Muutto- ja lintutilannetiedote 14.3.

Tuttuun tapaan harmaalokit ovat näkyvät selkeimmin Pohjois-Savoon saapuneista linnuista. Niitä on pyöriskellyt Varkaudessa jo helmikuun puolivälistä lähtien ja 11.3. niitä oli jo 80. Joukossa oli myös yksi merilokki.
Laulujoutsenista on vaikeampi ottaa selkoa, ovatko ne talvehtineet vai tulleet kauempaa, mutta saapujiakin on jo. Rautalammille on tullut muutama telkkä.
Merikotkat ovat malttamattomia ja niitä on liikuskellut eri puolilla n. 15 yksilöä osa muuttaen pohjoiseen ja osa viettäen aikaa sulien ja kalastajien jättämien kalojen ympärillä.
Viherpeipot, tiaiset ja tikat ovat aloittaneet laulukauden, viime mainitut rummuttaen. Myös osa pöllöistä on innostunut huutelemaan. Helmipöllöjä on eri puolilla kuultu jo 24, mikä kertoo myyräkannan hienoisesta kasvusta. Huuhkajia on kuultu parikymmentä.

Etelä-Suomessa kaikki on toisin; monin paikoin on ollut sata- ja jopa tuhatpäisiä kiuruparvia! Lue BirdLfe Suomen lintutilanne kokonaisuudessaan täältä.

Lue lisää ...

Lintujen uhanalaistuminen pysäytettävä

Mediatiedote 8.3.2019

BirdLife vaatii Suomelta toimia lintujen uhanalaistumisen pysäyttämiseksi

Uuden uhanalaisarvion mukaan puolet Suomessa pesivistä lintulajeista on uhanalaisia tai silmälläpidettäviä. BirdLife Suomi katsoo tulosten kertovan, että Suomi on epäonnistunut tavoitteessaan pysäyttää luonnon monimuotoisuuden väheneminen, ja että tilanteen muuttaminen vaatii luonnon nykyistä parempaa huomioimista kaikessa toiminnassa. Myös luonnonsuojelualueverkostoa on laajennettava.

Lue koko tiedote täältä.

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte