Pihabongaus keräsi jälleen suuren suosion ja Pohjois-Savosta pihoja mukana oli liki 550. Yleisin alueemme pihoilla pyrähdellyt ruokailija oli totutusti talitiainen (509 pihalla), toiseksi yleisin sinitiainen (437) ja kolmanneksi kurvaili harakka (323). Seuraavaksi yleisimpiä pihakävijöitä olivat käpytikka, närhi, hömötiainen, keltasirkku ja pikkuvarpunen.
Yksilömäärissä sijat vaihtuvat, kun kärkeen kiilasi keltasirkku (6 245 yksilöä), toiseksi tipahti talitiainen (4 561) ja kolmanneksi ylsi sinitiainen (2 995). Pikkuvarpunen säilytti viime vuoden nelossijansa runsastuen edelleen (2 461). Yhteensä Pohjois-Savosta ilmoitettiin yli 24 000 lintua.
Harmaapäätikkojen lukumäärä jatkoi nousuaan edellisvuodesta, nyt lajia havaittiin jo liki sadalla pihalla (114 yksilöä). Mustarastaita oli yli 50 pihalla (67 yksilöä). Valkoselkätikkojen valtakunnallinen runsaus näkyi täälläkin, kun havaintoja lajista saatiin kuudelta pihalta (7 yksilöä). Myös tiklejä on ollut runsaasti, seudullamme niitä näyttäytyi seitsemällä pihalla (51). Peippoja sinnitteli kuudella pihalla (15). Muualla ilmi tullut pähkinänakkeleiden runsaus ei valitettavasti yltänyt meille asti.
Koko maasta pihoja oli mukana yli 12 000 ja havaintoja saatiin yli 480 000 linnusta. Valtakunnallisissa tuloksissa yleisimpien lajien kolmen kärki oli sama kuin meilläkin. Yksilömäärissä talitiainen piti kärkipaikkansa keltasirkun ollessa toisena ja sinitintin kolmantena. Metsätiaisten tilanne näyttää edelleen synkältä ja hömötiaisia ynnättiin ennätysvähän. Marjalintujen lisäksi vähän havaittiin myös urpiaisia, vihervarpusia ja punatulkkuja.
Tulokset ovat alustavia, päivittyvän tulossivun löydät täältä. Havaintoja voi ilmoittaa 5.2. saakka.